Bandagister
Hvad laver en Bandagist?
Kort fortalt, så designer og fremstiller bandagister proteser, bandager og andre hjælpemidler, der kan støtte, korrigere eller aflaste kroppen.
Du kan derfor få brug for en bandagists evner i mange sammenhænge, f.eks. hvis du har fået en kosmetisk plastikoperation.
Har du et medfødt eller et erhvervet handicap eller har du måske en blivende sygdom, så kender du til den uvurderlige hjælp, som du får hos en bandagist.
Bandagistfaget, hvad indebærer det?
Bandagister hjælper primært med individuelle fremstillede, kropsbårne hjælpemidler. Hjælpemidler kan være kompressions- og støttebandager, medicinsk beklædning som f.eks. stomibukser og bælter samt fodindlæg og håndsyede sko.
Har du valgt få en kosmetisk plastikoperation kan du også få brug for en bandagist. Kompressionsbandager kan være særlig effektive, da det kan være med til at nedsætte spændingen i vævet og hjælper til en flottere heling.
Hvordan opnås titlen Bandagist?
Bandagist (også kaldet ortopædiingeniør) er en beskyttet titel, der kræver, at behandleren har gennemført en professionsbachelor og har autorisation fra Sundhedsstyrelsen.
Uddannelsen varer 5½ år og består blandt andet af teoretisk undervisning i anatomi, fysiologi, biomekanik og sygdomslære samt praktisk undervisning i at udvikle, konstruere og tilpasse ortopædiske hjælpemidler.
Tilskudsmuligheder
Ved særlige sygdomme eller funktionsnedsættelser kan du være berettiget til offentligt tilskud. Det er din ortopædkirurg eller hospitalet, der ordinerer f.eks. ortopædiske sko og fodindlæg og kommunen, der bevilger tilskud. I de fleste tilfælde skal du selv ansøge kommunen om tilskud.
Sygeforsikringen “danmark” yder tilskud til individuelt fremstillede fodindlæg leveret af en bandagist.
Er du i tvivl, så spørg din behandler.
Find Bandagister på BehandlerPortalen
God fornøjelse