Akupunktører


Akupunktur – en udbredt behandlingsform

Viden om akupunkturs gavnlige virkninger er blevet mere og mere udbredt.

I Kina tilhører akupunktur et konventionel behandlingstilbud, hvor herhjemme kategoriseres behandlingsformen stadig som en alternativ behandling.

Grænsen mellem, hvad der karakteriseres som alternativ behandling og hvad der er et konventionel tilbud, har dog rykket sig, hvilket især gør sig gældende på akupunkturområdet. Akupunktur anvendes nu i stigende grad i det etablerede behandlingssystem, herunder hos alment praktiserende læge og på hospitaler.

Find Akupunktører på BehandlerPortalen


Hvordan foregår akupunktur?

Ved akupunktur anvendes tynde, sterile engangsnåle til at stimulere akupunkturpunkter, muskler og nerver. Behandlingen er sædvanligvis smertefri, men der kan forekomme smerte eller ømhed, når nålen sættes i huden.
Det findes flere forskellige former og metoder indenfor akupunktur. De mest kendte er:


• Klassisk kinesisk akupunktur: Behandler via meridianer for at skabe balance i kroppen (Qi) og lade energien flyde frit
• AcuNova: moderne akupunktur, der behandler via nervesystemet og kun benytter 2-4 nåle ad gangen
• NADA: Behandler via 5 nåle i hvert øre. Bruges som mentalt styrkende og stabiliserende
• Øreakupunktur: Punkter i øret benyttes til behandling af ubalancer i hele kroppen
• Kosmetisk akupunktur: Mindsker aldringstegn, blodgennemstrømningen øges og cellerne stimuleres til at forny sig


Hvordan opnås titlen Akupunktør?

Godkendte akupunktører har mindst 2 års uddannelse, med kurser i blandt andet anatomi, fysiologi, sygdomslære og medicinlære. Uddannelsen veksler mellem teoretisk undervisning og praktisk indlæring og akupunktøren afslutter forløbet med en eksamen. Det er muligt at blive RAB-godkendt (registreret alternativ behandler) af Sundhedsstyrelsen, hvis akupunktøren har bestået en godkendt akupunktør-uddannelse. Titlen Akupunktør er ikke beskyttet og alle kan derfor kalde sig akupunktør med eller uden faglig baggrund herfor.

I nogle tilfælde er det muligt at få tilskud fra en privat sundhedsforsikring eller Sygeforsikringen “danmark” til akupunktur. Er du i tvivl, så spørg din behandler.



Find Akupunktører på BehandlerPortalen

God fornøjelse