Familieterapeuter


Hvad indebærer familieterapi?

Familieterapi er en terapiform, der kan hjælpe familier gennem rådgivning og/eller terapeutiske metoder, uanset hvilke typer udfordringer der er tale om.

Familieterapi er, når terapien er orienteret mod hele familien og dens trivsel. En familieterapeut vil i samarbejde med familien undersøge og forsøge at behandle de interne problemer, som findes i familien, men også se på familiens forhold til omgivelserne.

Begrebet familie kan og skal forstås meget bredt, og kan involvere flere væsentlige mennesker i jeres liv: Forældre, børn, søskende, bonusforældre, bonusbørn, meget nære venner, bedsteforældre, aflastningsfamilier, læreren, pædagogen, træneren.

Find Familieterapeuter på BehandlerPortalen


Hvornår skal I opsøge en familieterapeut?

Behovene er lige så forskellige som de familier, som opsøger terapien. Det kan handle om alt fra søskendekonflikter til parforhold og uenighed om opdragelse.

Måske har familien oplevet pludselig ulykke, sygdom, dødsfald eller andet som påvirker familiens sammenhængskraft og generelle balance.

Der er forskel på familieterapi og familieterapeutisk parterapi, da den traditionelle familieterapi forudsætter, at alle familiemedlemmer, herunder børn, er tilstede, mens familieterapeutisk parterapi kun involvere det voksne par.

Gør Jer selv den tjeneste og forbered Jer godt, inden Jeres første konsultation. Tænk i, hvad er Jeres mål og forventninger til terapiforløbet.


Hvordan opnås titlen Familieterapeut?

Familieterapeut er ikke en beskyttet titel, men behandleren er ofte psykolog eller psykoterapeut.

Det er i nogle tilfælde muligt at få tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark” eller en privat sundhedsforsikring. En betingelse for, at man kan få tilskud til familieterapi er, at behandlingen er udført af en autoriseret psykolog i Danmark.
Er du i tvivl, så spørg din behandler.



Find Familieterapeuter på BehandlerPortalen

God fornøjelse